Coming Soon .. New Suzuki Jimny!

Een échte terreinwagen met stoer design.
De nieuwe Suzuki Jimny is compact, maar een terreinwagen in hart en nieren. En dat zie je. 

Kijk maar naar het hoekige design, de zwarte grille, bumpers en spatbordverbreders, en het reservewiel achterop de carrosserie.

Dankzij de hoge bumper kan je moeiteloos afdalen zonder dat je je auto beschadigt. Hij is gemaakt van krasbestendig, zwart materiaal, net zoals de spatborden en dorpels tussen de wielen. 
Onderdelen die je eenvoudig en voordelig kunt laten vervangen...

Opvallend is ook de old school waterafvoer op het dak, die je arm droog houdt als je een deur opent.

De robuuste, analoge tellers, de ronde ventilatieroosters en de grof uitgevallen schakelaars en knoppen geven de terreinwagen een coole, retro uitstraling.

Het dashboard is zo gemaakt dat je het makkelijk kan bedienen met handschoenen aan.

Maar de nieuwe Jimny zet ook in op technologie. In het midden van het dashboard vind je een 7-inch multimediasysteem met handige touchscreen vanaf de versie GLX. 
Hiermee bedien je o.a. de navigatie en audio via Android Auto of Apple CarPlay. Zo kan je moeiteloos naar ­je favoriete muziek luisteren, bellen, berichten sturen en navigeren.

De nieuwe Jimny is de kleinste maar strafste offroader op de markt. 

Hij heeft een 1.5 viercilinder benzinemotor met 102 pk (75 kW) bij 6.000 t.p.m. en 130 Nm trekkracht. Deze is groter en krachtiger dan die van zijn voorganger, én zuiniger. 

Je kan kiezen tussen een manuele 5-versnellingsbak en een 4-trapsautomaat, beide voorzien van hoge én lage gearing. Hoge gearing schakel je aan voor extra grip op glibberige terreinen. Begeef je je op zand of modder, of begin je aan een steile klim, gebruik dan de lage gearing voor uitzonderlijke grip. 

Klimmen is trouwens kinderspel. De nieuwe Jimny heeft namelijk een hellingshoek van 36°C vooraan en 48°C achteraan. En een overrijhoek van 27°C. Dankzij de Hill Start Assist rol je bovendien nooit terug. Ook verticaal kan je dus je mannetje staan! 

Bij de nieuwe Jimny draait het vooral rond de ultieme offroad-ervaring. Zijn ladderchassis, 3-link starre wielophanging en vierwielaandrijving geven je steeds maximale controle, op welke ondergrond je ook rijdt

 

Binnenkort te bewonderen in onze showroom.

 

Mocht u interesse hebben in ons lanceringsevent van de Suzuki Jimny mag u ons uw gegevens bezorgen via VERKOOP [dot] HALEN [at] MULLENS [dot] BE

Bron: www.suzuki.be
Comments